10-04-06

maritiem gezelschap2

Dank zij Karen, één van de assistenten zijn er enkele foto's op mijn blog gekome; zelf ben ik niet zo'n fervente fotografe en op de beste ogenblikken verget ik het gewoonweg, dus dank aan Karen.Daar er door één of andere vergissing bij de nederlandse receptuur enkele recepten ontbraken, heb ik beloofd ze op de blog te zetten, dus zie verder.Saté van sampi met pindasausje.Ingrediënten : 1 kg scampi's pellen en ontaderen 1 zakje marinadepoeder aangemaakt met een weinig kokosmelk saté stokjes saus : 1 el rode keriepasta 2à3 el pindakaas kokosmelk zoveel als je saus wenst 1à2 el vissaaus 2à3 el palmsuiker 6 tal limoenblaadjes, ontnerfd en in zeer fijne reepjesBereiding : scampi's minimun een 15tal min. marineren en aan stokjes rijgen 2 per stokje in licht geoliede pan bakken of grillen op grill voor de saus ondertussen een sauteuse verhitten, beetje olie in warmen en per- soonlijk fruit ik er wat fijngesnipperde sjalotjes in en rode currypaste en limoen- bladreepjes en laat de aromaten goed vrijkomen, dan blus ik met een beetje ko- kosmelk en tenslotte de hoeveelheid die mijn saus moet worden ; daarna dik ik dit met de pindakaas en kruid ik met vissaus en palmsuiker. De saus is klaar als zich er "oogjes" op de saus vertonen. Even proeven en evt bijkruiden en op het aller- laatste wat limoensap eronder roeren.Pad thai (rijstnoedels)Ingrediënten : 400 gr rijstnoedels, laten garen in kokend water van het vuur ca 5 min., afgie- ten en koud afspoelen 12 tijgergarnalen, pellen, ontaderen en evt in 2 snijden sojascheuten gekuist naar believen 4 el gegrilde grof gestampte pindanoten 4 eieren, losgeklopt en omeletjes gebakken, opgerold en afgekoeld in dunne reepjes gesneden 1 bosje lente ui of thai bieslook in stukjes van 3 cm 1 el tamarinde pasta 1 el sojasaus 2 el palmsuiker 1 grote ui in reepjes 3 el pad thai saus 1 limoen fakultatief chilipoeder ef versgesneden chilipepersBereeiding ; wok verhitten, olie warmeen, uireepjes aanbakken, scampi'ss toevoegen evenals de kruiden zoals pad thai saus, sojasaus, tamarindepasta en palmsuiker en enke le minuten laten bakken tot de sampi's driekwart gaar zijn. goed uitgelekte noedels erondermengen evenals de lente ui en pindanoten even proeven en evt bijkruiden, indien verse chilipepers : deze in het begin met de kruiden aanbakken (indien het goed pikant mag zijn) of anders nu op het eind toevoegen (minder sterk) Opdienen met limoenpartjes en overstrooien met omeletreepjes en evt fijngesne- den koriander en lente uitjesIk hoop dat deze recepten aanzet om ze thuis nog eens te maken en zeker na het bekijken van de gezellige sfeer foto's

16:14 Gepost door Yvonne bij Mmmmh ! | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

zo moet het het is zo dat je iets op je blog moet krijgen dan weet je waarvoor je een dochter hebt en ze zijn ook van een andere generatie

Gepost door: joost | 11-04-06

De commentaren zijn gesloten.